Сбъдват се мечтите само на тези, които работят, докато мечтаят...
Много често, поради незнание(или небрежност) ловците правят негодни за препариране своите трофеи, затова тук ще Ви запозная с някой основни правила които трябва да спазвате ако сте решили да препарирате своя трофей.
За птици:
. ако сте решили,че ще препарирате птицата, моля Ви не тренирайте апорта на кучето си с нея.
. доколкото е възможно съберете падналите след изстрела пера (ако има такива).
. почистете доколкото е възможно кръвта от перата на птицата и запушете естествените и отвори (човка, клоака, уши) и открити рани (ако има) с памук или хартия.
. идеалният вариант за транспортиране и съхранение на птицата е тя да бъде пъхната в обикновен дамски чорап или крачол от чорапогащник, с главата към пръстите, по този начин всички пера на птицата остават подредени и не се мачкат, ако не сте подготвен с този артикул предварително и няма откъде да го свалите в момента, може да направите фуния от вестник и да пъхнете птицата с главата към върха на фунията, след като се приберете изпълнете първият вариянт и ако не можете да донесете птицата веднага в студиото я замразете във фризер. В никакъв случей не се опитвайте да дерете птицата, за да си вземете месото, то ще бъде внимателно отделено и съхранено и ще Ви бъде предоставено. 
За бозайници:
. тук правилото за ограничаване на контакта с кучетата остава.
. много е важно (особено за хищниците) да не вкарвате животното в найлонов чувал докъто не е изстинало съвсем, ако не е възможно поне не го завързвайте, ако неможете да донесете животното веднага в студиото, замразете го във фризер.
. най-добре е,особенно ако животното ще се препарира в цял ръст да не предприемате одиране, а     това да стане в студиото тъй като всяко животно се дере по специфичен начин според вида си и позицията в която ще се препарира, и ако все пак това е невъзможно одерете го внимателно като се стараете да запазите цялоста на клепачите и устните, най-добре е да прережете лапите в китката и да ги оставите към кожата за доодиране в студиото същото важи и за опашката.
. ако ще се препарира само главата на животното, оставете към нея кожа най-малко до предните крака.
Не изхвърляйте талончето от бележката за лов (ако ловувате с индивидуална бележка преснимайте я ), то ще Ви е необходимо при попълване на протокола в студиото.

Всичко написано по горе е само препорачително, но ако го спазвате ще изпитате удоволствие от повишаването на ловната Ви култура и ще помогнете препарирането на Вашия трофей да стане по възможно най-добрият начин.
Можете да дадете своята поръчка, като първо се свържете с мен по телефона и ли чрез електронната поща, тогава ще уточним как да стане пристигането на Вашия трофей в студиото.

Важно!

Приемането на животно в студиото става само ако то е придружено от съответните документи за произход и е  в напълно размразен вид, за да му бъде направен оглед и оценка на състоянието (в много редки случай препарирането  е невъзможно).
Животните в нашето студио се препарират по най-съвременните технологии, разработени от водещи  препаратори и фирми в тази област. Материалите които ползваме са изцяло внос от САЩ и Европа, в следствие от това животните препарирани в нашето студио са безвредни и непретенциозни към поддръжка.

Това са най-качествените био-оптични очни протези в света.
Времето за изработка на един препарат е минимум 2 месеца и не повече от 6 месеца. При по-големи поръчки или при по-сложни композиции от животни този срок може да бъде и по-голям като това предварително се уточнява с клиента.
Всяко изделие е строго индивидуално, затова цената не може да бъде унифицирана.
Тя зависи от сложността на изработкака от вложените материали от декорацията която сте избрали от това дали се използват стандартни манекени или се изработват специално за Вашата композиция и др. Затова цената се определя след даване на поръчката и уточняване на всички подробности.
Получавате абсолютно реалистично препарирано животно (или ансамбъл от няколко животни) изработено по индивидуален проект специално за Вас и съобразено с Вашите желания, декорацията (ако има такава) също е съобразена с интериора на помещението където ще бъде препаратът и с естественото местообитание на животното, освен това всеки препарат който излиза от студиото е маркиран със специален микрочип който допълнително гарантира уникалността на изделието. Всичко това ние правим с много страст и желание, за това нашите клиенти се гордеят със своите трофеи, изработени в нашето студио.
Обичайната практика е плащането да се извършва на два етапа, авансово (40%) при даването на поръчката, и останалата част при завършване на изделието.

Начини на плащане:
· в брой на място
· чрез банков превод или PayPal

Във вторият случай разходите са за сметка на клиента.
Как да подготвя дивеча за препариране ?
Как мога да поръчам ?
Какви са използваните материали ?
Какво е времето за изработка ?
Каква е цената ?
Какво получавам срещу парите си ?
Как става получаването на готовото изделие ?
Как се извършва плащането ?
Получаването на изделието става:
· на място:
· чрез поща или куриерска фирма по избор на клиента.
· при желание от страна на клиента извършваме доставка и монтаж на мястото посочено от клиента.
Във втория и третия случай разходите са за сметка на клиента